m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top

Masterwood je fabrika kreveta, specijalizovana za proizvodnju visoko kvalitetnih kreveta od masiva.

Naši klasični kreveti od drveta, izrađeni su od najkvalitetnije bukove i hrastove građe iz balkanskih gazdistva. Kreveti koje proizvodimo su praktični, elegantni, jednostavni, lako se sklapaju a kvalitet vam garantuje dugovječno uživanje.

Pa kako je sve počelo?

Masterwood je pokrenut 2005. godine kao porodična firma, sa 3 zaposlena, u koju su usmjerena velika ljubav i strast prema proizvodnji kreveta, proistekla iz dugogodišnjeg rada na tržištu spavaćih programa.

S ponosom ističemo da je porijeklo MW kreveta, u cjelosti, iz Bosne i Hercegovine, koja se pokazala kao ozbiljan globalni igrač u proizvodnji namještaja. Takođe, nije zanemarivo i da proizvodnja kvalitetnog namještaja sa ovog podneblja vuče korjene i tradiciju daleko u prošlost.

Godinama radeći na proširivanju proizvodnog programa, poboljšanju procesa prodaje, povećanju efikasnosti proizvodnje, unapređenju kvaliteta proizvoda i jačanju kadrovskog potencijala, možemo reći da smo ispekli zanat i iskustveno ‘’zatvorili krug’’ po pitanju serijske proizvodnje. Potencijali i izvrsnost Masterwood-a su dokazani konstantnim napredovanjem i rastom na međunarodnom tržištu. Požrtvovani rad i beskompromisni kvalitet, koji je osnova poslovne strategije, su urodili plodom.

Proces proizvodnje u cjelosti obavljamo vlastitim kapacitetima, u vlastitom prostoru oslanjajući se na domaću sirovinu.

Naši standardi uključuju odgovoran izbor sirovina, redovne testove zagađivača I konstantno nadgledanje porijekla i dobavljača. Kontrola kvaliteta sirovina, kontrola trenutne proizvodnje I unutrašnjih i spoljašnjih procesa kao i završna inspekcija neposredno prije pakovanja naših proizvoda dio su našeg svakodnevnog poslovanja.

Naši klasični kreveti su namijenjeni široj populaciji koja želi udoban i miran san, za sebe, svog partnera, svoje najmlađe… a u isto vrijeme vjeruje i ima razvijenu ekološku svijest.

Naši kreveti iz standard ponude se izrađuju gotovo u cjelosti od prirodnih materijala.

Trajne i čvrsto izrađene konstrukcije nasih kreveta, daju dugovječnost našim proizvodima. Iako standard ponuda pripada serijskoj proizvodnji, mi stojimo iza svakog našeg proizvoda.

Onako kako je od osnivanja, kao porodična firma, MW je nastavila da se razvija baš kao takva i svi naši zaposleni su dio jedne velike familije, tretirani s ljubavlju i pošteno nagrađeni. Konstantno se trudimo da poboljšamo uslove rada i time doprinesemo pozitivnoj atmosferi koja trenutno vlada u krugu MW.

Stalno stvaranje radnih mjesta i mjesta za obuku, otkad je osnovana kompanija, gotovo se samo po sebi podrazumijeva. Ovo je još jedan od naših doprinosa lokalnom okruženju.

Danas MW posluje sa sopstvenim proizvodnim pogonima, na preko 2500 m², sa svim potrebnim sertifikatima (EN ISO 9001 : 2008, FSC™ CoC  (FSC-C122764), UNI EN 71-3 : 2013 …), sa preko 70 zaposlenih (sa stalno otvorenim radnim pozicijama).